DYKLÄGER 2022 detaljer

By | 3 July, 2022

Flytväst gäller på våra båtar!

Lista på utfärder kommer att sättas upp i Amfibiatältet som finns på plats 218. Båtförare bestämmer alltid om det blir utfärd eller ej beroende på väderförhållanden. Ansvaret för passagerare ligger alltid på båtförare så flytväst är obligatoriskt. Alla utfärder går till Vedholmen eller annan badplats för att därifrån organisera dykning. Där finns också sandstrand i skyddad vik med möjlighet att sola och bada eller gå på upptäcktsfärd eller snorkla eller ta ett landdyk. I år har vi också pratat om att ta med soppåsar för att samla skräp och hålla Sverige Rent för dom som vill. Dykare är prioriterade på första utfärderna 09.15. Blir det inte fullt med dykare är badare naturligtvis välkomna ut då också. Blir inte båtarna fulla 09.15 blir det ingen andra utfärd 10.15 eller 10.30.

Om vädret mot förmodan blir dåligt (vind eller regn) kan dykutfärder anordnas inomskärs om det finns en önskan och man bedömer det som säkert.

Är det tvärtom riktigt fint väder (i princip ingen vind) kan det anordnas utfärd till Väderöarna men enbart om alla får plats i våra två båtar.

Eftersom vi kommer att vara många på årets läger (Vilket är fantastiskt kul) Har styrelsen beslutat att bilda en dyklägerkommitte som består av Magnus, Kennet, Linda och Norris. Vi bor ju lite utspridda på campingen så tanken är att en från varje typ av boende är med i kommitten.

DCIM\100GOPRO\GOPR0651.JPG

FÖRSTA TUREN 09.15
Katamaranen 12 passagerare + 3 besättning      avgår 09.15
Jofan 12 passagerare + 1 besättning                   avgår 09.15

Det innebär att man är färdigpackad 09.00 och beredd att lasta sin packning i släpet som avgår från Amfibiatältet 09.00 passerar Bo i Rum strax efter 09.00 för att därefter fortsätta till övriga längs vägen ner till bryggan där allt lastas av och bärs till Katamaranen. De som lastar i släpet först lastar längst in så övrig packning längs vägen får plats. Sen går man ner till bryggan där båtarna ligger.

På Katamaranen lastas all packning även för de som åker Jofabåten 09.15. Detta för att Katamaranen klarar mer vikt än Jofabåten. Alla flaskor lastas först på Katamaranen mot hytten och resten av packningen lastas på flaskorna för att få en viktfördelning så långt bak som möjligt på Katamaranen. Alla hjälps åt att bära flaskor och packning till Katamaranen.

ANDRA TUREN 10.15 OCH 10.30
Jofan 12 passagerare + 1 besättning (Båtförare)      avgår 10.15
Katamaranen 12 passagerare + 3 besättning            avgår 10.30

OBS: Det blir ingen andra tur om inte första turen är full. Är inte Katamaranen full första turen blir det ingen Jofabåt första turen och så vidare. Så turordningen är:

1) Katamaran   09.15
2) Jofabåt         09.15
3) Jofabåt         10.15
4) Katamaran   10.30

Det kan även bli så att någon som skrivit upp sig på första turen av någon anledning måste stryka sig och inte kan följa med (sjukdom eller annat). Den personen är då ansvarig att ta kontakt med nästa på listan ifall man ser att det inte blir någon andra tur på grund av detta. Det är därför viktigt att man skriver telefonnummer på listan också. Man får alltså vara beredd på att åka första turen 09.15 även om man är uppskriven på andra turen 10.15 eller 10.30. Om man är tvungen att stryka sig är det önskvärt att göra detta så tidigt som möjligt kvällen före utfärd.

Man bör ta med sig mat för en heldag på havet. Glöm inte vatten och solskydd. Tiden för hemfärd kan variera beroende på var vi dyker eller badar men grundregeln är att de som åker första turen ut åker första turen hem om det behövs fler turer. Flaskor för pumpning och tung packning ska också med Katamaranen första turen hem då flaskorna ska pumpas direkt.

PUMPNING
Alla flaskor pumpas vid en Sjöbod som ligger mellan Hamburgsund och Rörviks Camping utmed kanalen vi färdas på under hemvägen. Vi ser gärna att flera lär sig pumpa och att man stannar kvar vid pumpningen. Pumpa flaskor tar olika lång tid beroende på hur många flaskor som ska pumpas. Det tar i alla fall minst 1 timme. Under tiden ligger Katamaranen kvar vid den bryggan där pumpning sker om det inte ska hämtas en 2: a tur på Vedholmen med Katamaranen. Under tiden pumpning sker kan man ta en promenad på 10 minuter till ICA eller Pipers för att handla mat eller glass. Efter pumpning går Katamaranen till Rörviks Camping där avlastning sker och packning i släpet för återtransport till campingen. De som ska ha ut saker sist ur släpet lastar längst in och tvärtom för de som ska ut först. Alltså samma ordning som på morgonen.

GRILLA
Grillen tänds varje kväll klockan 19.00. Vi ser gärna att alla hjälps åt att tända grillen och att rengöra efter grillning.

LÅNGBORDSKVÄLL
På torsdagskvällen vecka 28 den 15 juli är det långbordskväll. Det innebär att vi vid bra väder (läs uppehåll) ställer ut bord efter varandra från Amfibiatältet och ner mot Bo i Rum för att äta skaldjur eller grillat vilket man önskar. Traditionen säger att det är den här kvällen man köper skaldjur och äter. Räkor, havskräftor eller kanske hummer till och med. Grillarna kommer också att vara tända.

TIPSPROMENAD
fredagen vecka 28 den 15 juli anordnas det tipspromenad för hela campingen. Detta är en fin inkomst för klubben och vi ser gärna att alla klubbmedlemmar deltar. Tiden kommer att meddelas under dyklägret och lappar kommer att sättas upp. Det brukar vara fina priser och ni medlemmar som har bra kontakter tigg priser till Amfibias tipspromenad så vi kan locka deltagare. Även medlemmar vinner 😊.

LÄGERAVGIFTER
Det finns en särskild prislista för avgifter för lägret. Den kommer att finnas i Amfibiatältet. Avgiften betalas via Swish till Kennet Carlsson 072-441 01 98. Det är viktigt att ni i meddelande skriver vem det är ifrån och vad ni betalar för. Till exempel: Familjen Bäck. 4 lägeravgifter 875 kr, 2 veckokort dykning 1000 kr och två veckokort badare 300 kr, en person född 2003 eller senare totalt 2175 kr.

Lägeravgift                                                      250 kr/person
Dykning dagkort                                             100 kr/person
Dykning veckokort                                          500 kr/person
Dykning hela lägret                                         500 kr/person
Badare (om man åker båt) dagkort                 70 kr/person
Badare (om man åker båt) veckokort             200 kr/person
Badare (om man åker båt) hela lägret             200 kr/person
Allt gratis för de födda 2007 eller senare.
Halva priset för de födda 2003 eller senare

Ersättning för att dra Jofabåten eller släpet till dyklägret är 14 kr/mil vilket ska täcka extra förbrukning om man ändå åker till dyklägret. Andra överenskommelser kan komma i fråga.